kristin steinmoen halle, veterinær - muskel, skjelett og nevrologi på dyr - kristin@logreklinikken.no, mob 90100064


første side


timebestilling
på nett


muskel og
skjelett på hund


symptomer og rehabilitering


utdanning og kurs


kontakt


linker


om oss på Logreklinikken

muskel og skjelett på hund
Hunder kan få problemer i rygg og nakke på samme måte som mennesker. Det kan skyldes akutte hendelser som vridninger, hopp og skader. Det kan også være mer kroniske årsaker som HD, AD, eller spondylose. Dette kan gi opphav til nedsatt bevegelse i deler av ryggraden (ofte kalt låsninger). Også leddene i bena kan ha nedsatt bevegelighet og kan da behandles.

For dyrets velvære og helse er det viktig at alle ledd har optimal bevegelighet. Dette er spesielt viktig i ryggraden, siden den har mange livsviktige funksjoner. Den skal beskytte ryggmargen og nervene til og fra denne. I tillegg er ryggraden sentral i bevegelse og kroppsholdning.

Med ødelagt bevegelse og ledd som er satt ut av funksjon påvirkes alle kroppens funksjoner. Nervesystemets signaler til kroppen kan være satt ut av spill og det igjen kan medføre smerter, men også at normale funksjoner ikke blir utført som de skal. Dette kan gjelde indre organer som nyre, lever og tarmfunksjon bare for å nevne noe.

veterinærkiropraktikk

Vi jobber med å gjenskape normal bevegelse i alle kroppens små og store ledd, og skape god balanse i kroppens bevegelses-system. Vi jobber med: Veterinærkiropraktikk, sportsmedisin, funksjonell nevrologi, ostopati.

Veterinærkiropraktikk er vitenskapen, kunsten og filosofien som omhandler god helse gjennom gjenopprettelse og vedlikehold av et godt fungerende neuromusculoskeletalt system; nerver, muskler og skjelett. Veterinærkiropraktikk erstatter ikke veterinær behandling, men tilbyr en annen tilnærming til for eksempel haltheter og ryggproblemer.

Veterinærkiropraktikk er en medisinsk vitenskap og bygger på naturvitenskaplige prinsipper som hele tiden utvikles med aktuell forskning.

Jeg behandler også hester. På mine sider finner du mest informasjon om hund. Hestefolket kjenner stort sett godt til veterinærkiropraktikk og fordelene med dette. For hundeeiere er dette er ukjent, og grunnleggende informasjon mer påkrevet.

 

 

© 2007 Veterinær Kristin Steinmoen Halle DESIGN | Wollers Design